منتديات جامعتنا

وربنا منورين المنتدى يا شباب احلى جامعه فى الدنيا .. بقولكم ايه احنا عايزين نكبر المنتدى ده و يبقى من احسن المنتديات الجامعيه الى موجوده . و دا مش هيتم الا اذا كان فيه اعضاء فعاله كتير
فا لو ليكم مزاج تسجلو ماشى .. ولو مش عايزين بردو ماشى .. و لو مسجلين اصلا يبقى ادخلو باسمكم و الباسورد و لو مش عايزين بردو ماشى .. و لو زهقتو و عايزين تقفلو المنتدى ماشى . بس طبعا لو سجلتو هتبقى حاجه حلوه ليا و ليكم ان شاء الله . بحبكم على فكره

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات جامعتنا

وربنا منورين المنتدى يا شباب احلى جامعه فى الدنيا .. بقولكم ايه احنا عايزين نكبر المنتدى ده و يبقى من احسن المنتديات الجامعيه الى موجوده . و دا مش هيتم الا اذا كان فيه اعضاء فعاله كتير
فا لو ليكم مزاج تسجلو ماشى .. ولو مش عايزين بردو ماشى .. و لو مسجلين اصلا يبقى ادخلو باسمكم و الباسورد و لو مش عايزين بردو ماشى .. و لو زهقتو و عايزين تقفلو المنتدى ماشى . بس طبعا لو سجلتو هتبقى حاجه حلوه ليا و ليكم ان شاء الله . بحبكم على فكره

منتديات جامعتنا

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتديات جامعتنا

شباب جامعة المنصوره


+3
حاملة القرأن
bebo20
غريبة الناس
7 مشترك

    كعك وبسكوت العيد

    غريبة الناس
    غريبة الناس
    لسه جديد
    لسه جديد


    ذكر
    عدد الرسائل : 86
    العمر : 32
    بلدك ايه ؟ : زى ما رجلى تودينى
    كلية ايه : ربنا يسهل
    هواياتك ايه ؟ : الشطرنج والنت
    تاريخ التسجيل : 05/07/2010

    حصرى كعك وبسكوت العيد

    مُساهمة من طرف غريبة الناس الجمعة سبتمبر 03 2010, 02:06

    بسم الله الرحمن الرحيم

    كعك العيد بالبيكنج بودر
    المقادير‏:1‏ كيلو دقيق‏(8‏ أكواب متوسطة دقيق منخول‏),3‏ أكواب زبد‏,1‏ كوب لبن‏,1‏ ملعقة صغيرة بيكنج بودر‏,‏ ذرة ملح‏,2‏ ملعقة صغيرة رائحة كعك‏,2‏ ملعقة كبيرة سمسم محمص‏.‏
    للحشو‏:‏ عجمية او ملبن مكسرات محمصة ومجروشة‏(‏ بندق‏,‏ جوز‏)‏
    الطريقة‏:‏ يخفق الزبد بالمضرب الكهربائي او العجانة حتي ينعم‏,‏ يضاف اللبن مع الاستمرار في الخفق حتي يتجانس الخليط‏.‏
    ‏*‏ يوضع‏6‏ أكواب من خليط الدقيق في طبق عجن ويضاف اليه البيكنج بودر والملح ويرش فوقه السمسم ورائحة الكعك‏.‏
    ‏*‏ يصب خليط اللبن بالتدريج فوق خليط الدقيق ويعجن المقدار حتي نحصل علي عجينة يمكن تشكيلها ولا تلتصق باليد‏,‏ وقد يضاف باقي الدقيق بالتدريج‏.‏
    ‏*‏ تقطع العجينة الي كرات متساوية وتحشي بقطعة صغيرة من العجمية او الملبن‏(‏ بحجم البندقة الصغيرة‏)‏ مع البندق او الجوز وتنقش بالمنقاش مع عدم الضغط علي الكعكة باليد‏.‏
    ‏*‏ يسخن الفرن ويرص الكعك في الصاجات مع مراعاة ترك مسافة بين كل واحدة واخري‏.‏
    ‏*‏ يخبز الكعك في فرن متوسط الحرارة حتي يصير لونه ذهبيا‏,‏ يرفع من الفرن وبحرص يرفع من الصاجات ويترك حتي يبرد‏.‏
    ‏*‏ يرص في علب ويرش بسكر بودرة عند التقديم‏.‏

    غريبة
    المقادير‏:1‏ كيلو دقيق‏(8‏ أكواب متوسطة‏),3‏ أكواب زبد‏,1‏ كوب سكر بودرة‏,‏ بياض بيضة‏,‏ فانيليا‏,‏ ذرة ملح‏,‏ أنصاف لوز للتجميل
    الطريقة‏:‏ ينخل الدقيق
    ‏*‏ يخفق الزبد مع السكر بالمضرب الكهربائي حتي ينعم الخليط ويصير مثل الكريمة‏.‏
    ‏*‏ يخفق بياض البيضة مع الفانيليا بالشوكة ويضاف للخليط السابق مع الاستمرار في الخفق‏.‏
    ‏*‏ يضاف الدقيق بالتديج ويعجن المقدار حتي تتكون عجينة ناعمة لا تلتصق باليد‏,‏ وقد لا تأخذ كل مقدار الدقيق‏.‏
    ‏*‏ يسخن الفرن ثم تشكل العجينة علي هيئة كرات صغيرة بحجم البندقة الكبيرة ويغرز فيها أنصاف اللوز ولا يضغط عليها باليد‏.‏
    ‏*‏ تخبز في فرن متوسط الحرارة حتي يتم نضجها مع مراعاة عدم تغيير لونها‏.‏
    ‏*‏ ترفع من الصاجات فور خروجها من الفرن بحرص‏.‏
    ‏*‏ تترك حتي تبرد تماما ثم ترص في علب التقديم‏.‏

    بيتي فور
    ‏3‏ أكواب ونصف دقيق منخول‏,‏ كوب ونصف زبد‏,1‏ كوب سكر بودرة منخول‏,1‏ بيضة‏,1‏ صفار بيضة‏,1‏ ملعقة صغيرة بيكنج بودر‏,‏ فانيليا‏,‏ ذرة ملح‏,2‏ ملعقة كبيرة كاكاو‏.‏
    للتجميل‏:‏ شوكولاتة خام‏,‏ مربي مشمش مصفاة‏,‏ مكسرات مفرية‏.‏
    الطريقة‏:‏ يخفق الزبد مع السكر بملعقة خشبية او بالمضرب الكهربائي حتي يصير الخليط هشا وناعما مثل الكريمة‏.‏
    ‏*‏ تخفق البيضة وصفار البيضة مع الفانيليا بالشوكة وتضاف للخليط السابق‏.‏
    ‏*‏ يخلط الدقيق مع البيكنج بودر والملح ويضاف بالتدريج للخليط السابق حتي نحصل علي عجينة ملساء ناعمة‏(‏ وقد لا يستخدم كل الدقيق لصنع العجين‏)‏
    ‏*‏ تقسم العجينة نصفان‏,‏ يترك نصف بلونه الطبيعي ويخلط النصف الآخر مع‏2‏ ملعقة كبيرة كاكاو مع اضافة‏1-2‏ ملعقة كبيرة لبن‏.‏
    ‏*‏ تشكل العجينة علي هيئة وردات بالقمع او بماكينة البيتي فور وترص في الصاجات علي مسافات متباعدة وتخبز في فرن متوسط الحرارة حتي يصير لونها ذهبيا‏.‏
    ‏*‏ يرفع البيتي فور من الصاجات بحرص ويترك حتي يبرد‏,‏ ثم يجمل حسب الرغبة‏,‏ تلصق كل قطعتين مع بعضهما بالمربي او تغطي بالمربي وتغمس في المكسرات او يعمل للشوكولاتة حمام ماء ساخن ثم تغمس نصف وحدات البيتي فور في الشوكولاتة بعد ان تبرد‏.‏

    بسكويت النشا
    المقادير‏:3‏ أكواب دقيق منخول‏,‏ كوب ونصف نشا‏,1‏ كوب سمن‏,2‏ بيضة‏,2‏ ملعقة صغيرة بيكنج بودر‏,‏ فانيليا‏,‏ ذرة ملح‏,1-3‏ ملاعق كبيرة لبن اذا احتاج الأمر‏,1‏ بيضة لدهان الوجه‏.‏
    الطريقة‏:‏ ينخل الدقيق والنشا مع البيكنج بودر والملح‏,‏ ويخفق السمن بالمضرب الكهربائي حتي ينعم‏.‏
    ‏*‏ يضاف السكر بالتدريج مع الاستمرار في الخفق حتي يصبح الخليط مثل الكريمة‏.‏
    ‏*‏ يخفق البيض مع الفانيليا بالشوكة ويضاف للخليط السابق‏.‏
    ‏*‏ يضاف خليط الدقيق للخليط السابق ويعجن المقدار‏.‏
    ‏*‏ اذا كانت العجينة يابسة يمكن اضافة قليل من اللبن بالتديج حتي نحصل علي عجينة ناعمة يمكن تشكيلها‏.‏
    ‏*‏ يشكل بماكينة البسكويت أصابع ويرص في صاجات مدهونة خفيفا بالزيت علي مسافات متباعدة‏.‏
    ‏*‏ تخفق بيضة مع قليل من الفانيليا ويدهن بالبيض وجه البسكويت بالفرشاه‏.‏
    ‏*‏ تخبز في فرن متوسط الحرارة حتي يصير لونه ذهبيا‏.‏
    ‏*‏ يرفع من الفرن ويرفع من صاجات الخبز حتي لا يتغير لونه ويترك حتي يبرد‏.‏
    ‏*‏ يرص في علب التقديم‏.‏

    قراقيش
    المقادير‏:‏
    ‏6‏ أكواب دقيق منخول‏,‏ كوب ونصف سمن‏,‏ نصف كوب زيت‏,2‏ ملعقة كبيرة سمسم‏,1‏ ملعقة صغيرة ينسون‏,1‏ ملعقة صغيرة شمر‏,‏ نصف ملعقة صغيرة ملح‏,‏ قطعة خميرة بيرة في حجم عين الجمل‏,1‏ ملعقة كبيرة سكر سنترفيش‏,1‏ كوب ماء دافيء للعجين
    الطريقة‏:‏
    ينقي الشمر والينسون ويحمص نصف تحميص ويصحن قليلا‏,‏ ينقي السمسم ويحمص نصف تحميص‏,‏ تدعك الخميرة بيرة مع السكر السنترفيش حتي تسيل‏,‏ يضاف اليها قليل من الماءالدافيء وتغطي وتترك في مكان دافيء حتي تخمر‏,‏ يوضع الدقيق في اناء العجين ويضاف اليه الملح ويرش فوقه الشمر والينسون والسمسم وتقلب المقادير‏,‏ يعجن المقدار بخميرة البيرة بعد ان تخمر ثم يضاف الماء الدافيء بالتدريج ويعجن المقدار حتي نحصل علي عجينة متوسطة الليونة‏,‏ تغطي العجينة وتترك في مكان دافيء حتي تخمر ويتضاعف حجمها‏,‏ تقطع العجينة حسب الرغبة اما فطائر صغيرة باستعمال الكوب او الفنجان ثم تقطع كل فطيرة نصفين او اربعة اجزاء او تقطع شرائح طويلة‏,‏ ترص في صاج وتغطي وتترك في مكان دافيء حتي تخمر‏,‏ يدهن الوجه بالسمن السائح او الزبد وتخبز في فرن متوسط الحرارة حتي يتم النضج‏.‏

    السابليه
    المقادير‏:2‏ كوب دقيق‏,‏ كوب إلا ربع زبدة جامدة‏,1‏ كوب سكر بودرة‏,1‏ بيضة مخفوقة‏,‏ نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر‏,‏ ذرة ملح‏,1‏ بيضة‏,‏ فانيليا‏.‏
    للتجميل‏:‏ مربي مشمش‏,‏ سكر بودرة‏.‏
    الطريقة‏:‏ ينخل الدقيق ويوضع في اناء عجن ويضاف اليه البيكنج بودر والملح ويقلب‏,‏ تقطع الزبد قطعا صغيرة وتفرك مع الدقيق بأطراف الأصابع حتي يتشربها الدقيق ويصبح مثل فتات الخبز‏.‏ ثم يضاف السكر ويقلب مع الدقيق‏.‏
    ‏*‏ تخفق البيضة مع الفانيليا وتضاف الي الخليط السابق ويعجن المقدار واذا كانت العجينة يابسة يضاف‏1-2‏ ملعقة لبن‏.‏
    ‏*‏ توضع العجينة داخل الثلاجة‏1-2‏ ساعة‏.‏
    ‏*‏ تفرد العجينة بسمك‏3-4‏ مل ثم تقطع علي شكل دوائر قطرها‏4-5‏ سم ثم يشكل نصف عدد الدوائر حلقات مجوفة وذلك باستخدام غطاء زجاجة صغيرة‏.‏
    ‏*‏ يرص البسكويت علي صينية مدهونة مع ترك مسافة بين كل واحدة واخري‏,‏ ويخبز في فرن متوسط الحرارة حتي يصبح ذهبي اللون‏.‏
    ‏*‏ يرفع من صاجات الخبز فور خروجه من الفرن ويترك حتي يبرد‏.‏
    ‏*‏ تبسط طبقة من المربي فوق قطع البسكويت المستديرة ثم توضع فوقها الحلقة المفرغة‏.‏
    ‏*‏ يرش البسكويت رشا خفيفا بالسكر البودرة ويمكن ان يقدم السابليه بدون رشه بسكر‏.‏

    بسكويت جوز الهند
    المقادير‏:2‏ كوب دقيق منخول‏,‏ كوب إلا ربع زبد‏,‏ نصف كوب سكر بودرة منخول‏,1‏ بيضة‏,‏ فانيليا‏,1‏ صفار بيضة‏,‏ كوب جوز هند ناعم‏,‏ ذرة ملح‏,1‏ ملعقة صغيرة بيكنج بودر‏,1-2‏ ملعقة كبيرة لبن حسب الحاجة‏.‏
    لدهان الوجه‏:‏ بيضة مخفوقة مع فانيليا‏.‏
    الطريقة‏:‏ يخفق الزبد مع السكر جيدا حتي يصير المقدار مثل الكريمة‏.‏
    ‏*‏ تخفق البيضة وصفار البيضة بالشوكة وتضاف للخليط السابق‏.‏
    ‏*‏ يخلط الدقيق مع البيكنج بودر والملح وجوز الهند ويضاف الخليط للمقدار السابق ويعجن حتي نحصل علي عجينة يمكن تشكيلها‏.‏
    ‏*‏ يمكن اضافة‏1-2‏ ملعقة كبيرة لبن اذا كانت العجينة يابسة‏.‏
    ‏*‏ تشكل العجينة حسب الرغبة اما بماكينة البسكويت او بالقطاعة‏.‏
    ‏*‏ ترص الوحدات في صينية علي مسافات متباعدة ويدهن الوجه بالبيضة المخفوقة مع الفانيليا‏.‏
    ‏*‏ يخبز البسكويت في فرن متوسط الحرارة حتي يصير لونه ذهبيا‏.‏
    ‏*‏ يرفع البسكويت من الصاجات فور خروجه من الفرن ويترك حتي يبرد ثم يرص في علب التقديم‏.
    يارب يعجبكم[/size]
    bebo20
    bebo20
    لسه جديد
    لسه جديد


    ذكر
    عدد الرسائل : 42
    العمر : 34
    بلدك ايه ؟ : اى مكان برتاح فيه
    كلية ايه : تجارة
    هواياتك ايه ؟ : الصيد ولعب الشطرنج وغاوى حمام
    تاريخ التسجيل : 07/11/2009

    حصرى رد: كعك وبسكوت العيد

    مُساهمة من طرف bebo20 الجمعة سبتمبر 03 2010, 13:23

    يا باشا انا مش عاوز الطريقة .....
    انا عاوز ادوق الحاجات دى وبالذات السابليه والبيتى فور زودلى منهم
    حاملة القرأن
    حاملة القرأن
    ابن المنتدى
    ابن المنتدى


    انثى
    عدد الرسائل : 2172
    العمر : 31
    بلدك ايه ؟ : مصر ام الدنيا
    كلية ايه : رياض اطفال
    هواياتك ايه ؟ : ذكر الله
    تاريخ التسجيل : 23/10/2009

    حصرى رد: كعك وبسكوت العيد

    مُساهمة من طرف حاملة القرأن السبت سبتمبر 04 2010, 01:55

    [b]هههههههههههههههههههههه
    تحفة يا قمر
    كل سنوة واتم طيبين بمناسبة عيد الكحك
    وعيد سعيد
    وبالهنا والشفا
    غريبة الناس
    غريبة الناس
    لسه جديد
    لسه جديد


    ذكر
    عدد الرسائل : 86
    العمر : 32
    بلدك ايه ؟ : زى ما رجلى تودينى
    كلية ايه : ربنا يسهل
    هواياتك ايه ؟ : الشطرنج والنت
    تاريخ التسجيل : 05/07/2010

    حصرى رد: كعك وبسكوت العيد

    مُساهمة من طرف غريبة الناس السبت سبتمبر 04 2010, 06:14

    بس كدا من عنيا يا نجم هزودلك وهديك وانتا ماشى كمان ههههههههههه
    منور يا بيبو وبقولك ايه عايز العبك دور شطرنج
    منورة ياشرويدى وانتى طيبه وكل ال ف المنتدى طيبين
    ملك العمرى
    ملك العمرى
    معانا من فتره
    معانا من فتره


    انثى
    عدد الرسائل : 542
    العمر : 29
    بلدك ايه ؟ : مصر_الدقهلية_دكرنس
    كلية ايه : لسه فى ثانوى
    هواياتك ايه ؟ : القراءة و الكمبيوتر و النت و الرسم
    تاريخ التسجيل : 26/03/2010

    حصرى رد: كعك وبسكوت العيد

    مُساهمة من طرف ملك العمرى السبت سبتمبر 04 2010, 09:05

    تسلم ايدك بس كان نفسى ادوق
    بس انا متأكده انه هيبقى لذيذ جدا
    مريومة
    مريومة
    معانا من زمان
    معانا من زمان


    انثى
    عدد الرسائل : 1871
    العمر : 31
    كلية ايه : كلية تجارة
    هواياتك ايه ؟ : الموسيقى والنت
    تاريخ التسجيل : 31/03/2010

    حصرى رد: كعك وبسكوت العيد

    مُساهمة من طرف مريومة السبت سبتمبر 04 2010, 09:08

    تسلم ايديك ياغريبة
    وكل سنة وانتم طيبين ياجماعة كلكم
    غريبة الناس
    غريبة الناس
    لسه جديد
    لسه جديد


    ذكر
    عدد الرسائل : 86
    العمر : 32
    بلدك ايه ؟ : زى ما رجلى تودينى
    كلية ايه : ربنا يسهل
    هواياتك ايه ؟ : الشطرنج والنت
    تاريخ التسجيل : 05/07/2010

    حصرى رد: كعك وبسكوت العيد

    مُساهمة من طرف غريبة الناس السبت سبتمبر 04 2010, 09:41

    وانتى طيبة يا مريومة ونورتى التوبيك يا ملك
    دمعة عين
    دمعة عين
    معانا من زمان
    معانا من زمان


    انثى
    عدد الرسائل : 1240
    العمر : 31
    بلدك ايه ؟ : المنصورة
    كلية ايه : تربية
    هواياتك ايه ؟ : الرسم و الجلوس على البحر او وسط الخضرة
    تاريخ التسجيل : 11/02/2010

    حصرى رد: كعك وبسكوت العيد

    مُساهمة من طرف دمعة عين الأحد سبتمبر 05 2010, 08:30

    الله الله تسلم ايدك يا شيف
    والله كنت عايزة اعرفهم
    ميرسى على المجهود
    وربنا مايحرمنا من وصفاتك
    غريبة الناس
    غريبة الناس
    لسه جديد
    لسه جديد


    ذكر
    عدد الرسائل : 86
    العمر : 32
    بلدك ايه ؟ : زى ما رجلى تودينى
    كلية ايه : ربنا يسهل
    هواياتك ايه ؟ : الشطرنج والنت
    تاريخ التسجيل : 05/07/2010

    حصرى رد: كعك وبسكوت العيد

    مُساهمة من طرف غريبة الناس الأحد سبتمبر 05 2010, 09:12

    ربنا يخليكى يا دمعة ودايما منورانى ف مواضيعي والله وكل سنة وانتى طيبة
    شهد
    شهد
    معانا من فتره
    معانا من فتره


    انثى
    عدد الرسائل : 821
    العمر : 33
    بلدك ايه ؟ : شهااااااا
    كلية ايه : الفرقه التالته حقوق
    هواياتك ايه ؟ : كل حاجه
    تاريخ التسجيل : 17/02/2010

    حصرى رد: كعك وبسكوت العيد

    مُساهمة من طرف شهد الأحد سبتمبر 05 2010, 09:50

    ههههههههههه بص هيه حاجه كويسه جدا
    ومشكور بجد على كل الحاجات الحلوه دى بس ايه رأيك نشترى جاهز اسهل
    هههههههههههههه
    تسلم ايدك بجد
    غريبة الناس
    غريبة الناس
    لسه جديد
    لسه جديد


    ذكر
    عدد الرسائل : 86
    العمر : 32
    بلدك ايه ؟ : زى ما رجلى تودينى
    كلية ايه : ربنا يسهل
    هواياتك ايه ؟ : الشطرنج والنت
    تاريخ التسجيل : 05/07/2010

    حصرى رد: كعك وبسكوت العيد

    مُساهمة من طرف غريبة الناس الأحد سبتمبر 05 2010, 10:02

    ههههههه نورتى يا شهد
    اقولك ع حاجه انا ممكن اشترى جاهز هههههههههه
    شهد
    شهد
    معانا من فتره
    معانا من فتره


    انثى
    عدد الرسائل : 821
    العمر : 33
    بلدك ايه ؟ : شهااااااا
    كلية ايه : الفرقه التالته حقوق
    هواياتك ايه ؟ : كل حاجه
    تاريخ التسجيل : 17/02/2010

    حصرى رد: كعك وبسكوت العيد

    مُساهمة من طرف شهد الأحد سبتمبر 05 2010, 10:13

    ههههههههههههههههههههههههههههههههه امال ايه بقى كليه سياحه
    ايه دا ايه دا فجأه كدا تبيع الكليه وتروح تشترى
    ههههههههههههههههههههههههههههه
    بس بجد فكره حلوه اوى
    ميرسى يا جميل على متابعه الردود
    ملك العمرى
    ملك العمرى
    معانا من فتره
    معانا من فتره


    انثى
    عدد الرسائل : 542
    العمر : 29
    بلدك ايه ؟ : مصر_الدقهلية_دكرنس
    كلية ايه : لسه فى ثانوى
    هواياتك ايه ؟ : القراءة و الكمبيوتر و النت و الرسم
    تاريخ التسجيل : 26/03/2010

    حصرى رد: كعك وبسكوت العيد

    مُساهمة من طرف ملك العمرى الخميس سبتمبر 23 2010, 22:58

    تسلم ايدك
    بجد لذيذ

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء مايو 07 2024, 22:49