منتديات جامعتنا

وربنا منورين المنتدى يا شباب احلى جامعه فى الدنيا .. بقولكم ايه احنا عايزين نكبر المنتدى ده و يبقى من احسن المنتديات الجامعيه الى موجوده . و دا مش هيتم الا اذا كان فيه اعضاء فعاله كتير
فا لو ليكم مزاج تسجلو ماشى .. ولو مش عايزين بردو ماشى .. و لو مسجلين اصلا يبقى ادخلو باسمكم و الباسورد و لو مش عايزين بردو ماشى .. و لو زهقتو و عايزين تقفلو المنتدى ماشى . بس طبعا لو سجلتو هتبقى حاجه حلوه ليا و ليكم ان شاء الله . بحبكم على فكره

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات جامعتنا

وربنا منورين المنتدى يا شباب احلى جامعه فى الدنيا .. بقولكم ايه احنا عايزين نكبر المنتدى ده و يبقى من احسن المنتديات الجامعيه الى موجوده . و دا مش هيتم الا اذا كان فيه اعضاء فعاله كتير
فا لو ليكم مزاج تسجلو ماشى .. ولو مش عايزين بردو ماشى .. و لو مسجلين اصلا يبقى ادخلو باسمكم و الباسورد و لو مش عايزين بردو ماشى .. و لو زهقتو و عايزين تقفلو المنتدى ماشى . بس طبعا لو سجلتو هتبقى حاجه حلوه ليا و ليكم ان شاء الله . بحبكم على فكره

منتديات جامعتنا

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتديات جامعتنا

شباب جامعة المنصوره


4 مشترك

    للمصرين فقط (الجزء الثانى)

    غريبة الناس
    غريبة الناس
    لسه جديد
    لسه جديد


    ذكر
    عدد الرسائل : 86
    العمر : 33
    بلدك ايه ؟ : زى ما رجلى تودينى
    كلية ايه : ربنا يسهل
    هواياتك ايه ؟ : الشطرنج والنت
    تاريخ التسجيل : 05/07/2010

    جديد للمصرين فقط (الجزء الثانى)

    مُساهمة من طرف غريبة الناس الجمعة يوليو 23 2010, 03:47


    ارز باللبن
    [/4 كيلو من الارز المصرى <<<<< حوالى كوب ونص ارز
    كيلووووو من اللبن الحليب
    3كوب من السكر او حسب رغبتك فى درجه الحلى
    3ملاعق كبيره حليب بودر
    علبه قشطه بوك او اى نوع جاهزه
    معلقه فانليا

    الطرييييييييييييييييييييقه:
    فى وعاء على النار نضع 5 اكواب من الماء ولما يبدا الماء بالغليان نضيف اليه الارز المغسول ونتركه على نار خفيفه لحد

    ما يوصل الارز الى الاستواء مع الاحتفاظ بكميه من الماء فيه
    بعدها نضيف السكر للارز ونتركه حوالى خمس دقائق ثم نضيف بعدها كميه الحليب ونحرك ونتركه حتى يغلى الارز

    والحليب ويصبح قوامه غليظ شويه
    الحين اصبح الارز جاهز تقريبا اخر مرحله هى انك تذوبى الحليب البودره فى معلقه حليب سائل او ماء ونضيفه الى الارز

    ونحرك بعدها نضع على الارز علبه القشطه نحرك ثم نضع الفانلياوخمس دقائق ننرفعه من النار جربوا طعم الحليب البودره

    مع القشطه وقولو الى رايكم ونغرف فى اطباق التقديم

    التزين :
    على راحتك اما مكسرات او جوز هند او فواكه مجففه او قشطه حليب مع ملعقه عسل نحل او سلطه فواكه على الوجه او الايس كريم
    كلهااختيارات


    طاجن البامية باالحم الضانى
    /اتنين ك بامية رومى اوى بلدى او كيس بامية مجمدة
    4 حبات طماطم فى الخلاط
    3 ملاعق صغيرة ملح
    فلفل اسود
    ثوم
    بصلة مفرومة
    زبدة 3ملعقة كبيرة
    لحم ضانى او كندوز
    الطريقة
    يحمر البصلة فى الزبدة الى ان تصبح بيضاء ثم يضاف اليها اللحم الى ان يتغير لونه ىدون ان يحمر

    ثم تضاف الطماطم المصفاة وكل شوية تضعى ماء ساخن الى ان يتم نضج اللحم

    بعد ذلك نضع البامية والملح الى ان تنضج ثم نهرس 3 فصوص ثوم ونضع عليهم الفلفل الاسود

    ونضعها على البامية وبعد 3 دقائق نغلق النار

    على فكرة اللى حاتعمل الطريقة دى حاتدعيلى لانها بتخلى البامية تجنن

    وانا كمان مع الطماطم بحط قرن فلفل اخضر حار عشان تكون حامية



    قـــالب المعكـــــــــرونة بالجــــــلاش

    المقادير :
    مقدار من المعكرونة على الطريقة الفرنسية / أو أى نوع معكرونة متبقى عندك /
    3 ملاعق سمن / ¼ ك جلاش
    الطريقة :
    ·يسيح السمن .
    ·يدهن قالب كيك مستطيل ( سادة ) أو صينية مستديرة بملعقة سمن تقريبا .

    ·تفرد ورقات الجلاش فى القالب بحيث تغطى القاع و الجوانب و يترك جزء منها لتغطية السطح .

    ·تدهن ورق الجلاش يقليل من السمن .
    ·توضع المعكرونة فوق الجلاش ثم يطوى باقى الجلاش و يغطى السطح جيدا و يصب باقى السمن على السطح و يدهن

    جيدا
    ·يدخل القالب فى فرن حار حتى يحمر الجلاش , يخرج من الفرن و يترك حتى تهدأ الحرارة و يقلب على طبق التقديم و

    يجمل بشرائح الخيار و الجزرالمبشور و يقدم ...





    الكشري المصري

    المقادير:
    1كوب عدس اسمر/ 1كوب أرز مصرى/ 4بصلات مقطعة حلقات/ 3حبات طماطم

    ملعقة صلصة/ معكرونة مسلوقة/ ثوم مفروم/ ثلث فنجان خل أبيض-فلفل حار أو رومى/ حمص مسلوق
    الطريقة:
    طريقة الكشرى :
    يسلق العدس نصف سليق
    نحمرالبصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل من الزيت ثم

    يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج

    تشوح المعكرونة المسلوقه فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و ذلك قبل التقديم مباشرة
    طريقة الصلصة:

    1-يدق 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و يحمر فى قليل من الزيت

    2-تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة

    3-يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة لحد ما تتسبك


    طريقة الدقة:

    1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم
    2-عصير ليمونتين
    3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود
    4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا
    عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب




    مكرونه بمكعبات اللحم

    المقادير:

    كيس مكرونه مقصوصه / 1/2 كيلو لحم مقطع مكعبات صغيره / بصله مفرومه / صلصه طماطم / كسبره خضرا مفرومه / ملح وبهارات / ملعقه قرفه ناعمه / ملعقه كركم

    الطريقه:

    يسخن الزيت فى الوعاء ونضع البصل حتى يصبح ذهبى اللون نضيف اليه عصير الطماطم او الصلصه ونقلب مع اضافه التوابل والملح

    لما تتسبك الطماطم نزودها ب 3 اكواب ماء ثم نضيف اليها اللحمه لما تغلى نضيف لها نص كميه الكسبره الخضرا ونتركها تستوى اذا احتاجت اضافه ماء زوديها بعد ما تستوى اللحمه ضيفى عليها باقى الكسبره ثم تضيفى المكرونه بدون سلق او تسلقيها نص سلقه قبل وتتركيها لحد ما تستوى المكرونه

    معكرونة بالصلصة البيضاء و الجبن

    المقادير :
    ½ ك مكرونة مسلوقة / 1 كوب ( كريمة ) صلصة بيضاء / 4 ملاعق كبيرة جبن مبشور (رومى أو سيدر أو مودزاريلا ) حسب الرغبة و المتوفر / ملعقة سمن .
    الطريقة :
    ·تغرف المعكرونة فى طبق التقديم على شكل هرمى .
    ·تصب الصلصة البيضاء فوق المعكرونة و يرش عليها الجبن .
    ·تقلب المعكرونة أثناء الغرف ...


    كفتة الارز

    المقادير
    1/2 كيلو لحم مفروم
    1/4 كيلو ارز
    عدد 4 بصلات
    4 حزم بقدونس


    الطريقة
    نغسل الارز جيدا ونضعة فى الهواء حتى يجف وبعد كدة نطحنة فى المطحنة الى قطع ناعمة
    بعد فرم اللحمة جيدا وتقطيع البقدونس الى قطع صغيرة صغيرة مع فرمة سيتم اضافة البصل المفروم اللى باقى المكونات
    مع اضافة البهرات ملح فلفل وثوم حسب الرغبة
    وبعد ذلك سنخلط المكونات جيدا مع البعض ويستحسن ان نقوم بخلطهم فى الكبة او اداة الدق ((الهون )) للبيت المصرى
    حتى نتأكد من اختلاط جميع الاجزاء ببعضها
    سيتم عمل المفدار كلو وتشكيلو الى اصابع
    ثم اللى القلى فى الزيت
    بعد الانتهاء من عمل الكفتة نقسر ثوم ونضع علية بعض الزيت
    ونحمر الثوم عادى فى الزيت
    ثم نضع صلصلة الطماطم علية وبعد الانتهاء نضع بعض من اصابع الكفتة فى الصلصلة قبل اكتمال التسبيكة بقليل
    وتقدم بصلصة وبدون ساخنة

    ملحوظة :فى ناس مهمه بالنسبة ليا سألتنى على الارز باللبن

    شكرا
    دمعة عين
    دمعة عين
    معانا من زمان
    معانا من زمان


    انثى
    عدد الرسائل : 1240
    العمر : 32
    بلدك ايه ؟ : المنصورة
    كلية ايه : تربية
    هواياتك ايه ؟ : الرسم و الجلوس على البحر او وسط الخضرة
    تاريخ التسجيل : 11/02/2010

    جديد رد: للمصرين فقط (الجزء الثانى)

    مُساهمة من طرف دمعة عين الجمعة يوليو 23 2010, 11:09

    ايوة هو ده الشغل ولا بلاش
    متشكرين ليك اوى على المجهود ده
    وانا كان نفسى اوى اعرف طريقة الارز باللبن
    وكمان انت جبت حاجات حلوة اوى
    وفعلا للمصرين فقط
    وعايزة اقولك الف الف الف مبروك على الاشراف لانك فعلا تستحقه
    غريبة الناس
    غريبة الناس
    لسه جديد
    لسه جديد


    ذكر
    عدد الرسائل : 86
    العمر : 33
    بلدك ايه ؟ : زى ما رجلى تودينى
    كلية ايه : ربنا يسهل
    هواياتك ايه ؟ : الشطرنج والنت
    تاريخ التسجيل : 05/07/2010

    جديد رد: للمصرين فقط (الجزء الثانى)

    مُساهمة من طرف غريبة الناس السبت يوليو 24 2010, 09:53

    ربنا يخليكى يا دمعة وشكرا لردك الجميل دة واحنا فى الخدمة برضوا
    دمعة عين
    دمعة عين
    معانا من زمان
    معانا من زمان


    انثى
    عدد الرسائل : 1240
    العمر : 32
    بلدك ايه ؟ : المنصورة
    كلية ايه : تربية
    هواياتك ايه ؟ : الرسم و الجلوس على البحر او وسط الخضرة
    تاريخ التسجيل : 11/02/2010

    جديد رد: للمصرين فقط (الجزء الثانى)

    مُساهمة من طرف دمعة عين السبت يوليو 24 2010, 10:22

    انت اللى توبيكاتك بالغم من قلة عددها الا انها تستحق كل تقدير وشكر
    ومتحرمناش بقى من جديد اكلاتك
    ملك العمرى
    ملك العمرى
    معانا من فتره
    معانا من فتره


    انثى
    عدد الرسائل : 542
    العمر : 29
    بلدك ايه ؟ : مصر_الدقهلية_دكرنس
    كلية ايه : لسه فى ثانوى
    هواياتك ايه ؟ : القراءة و الكمبيوتر و النت و الرسم
    تاريخ التسجيل : 26/03/2010

    جديد رد: للمصرين فقط (الجزء الثانى)

    مُساهمة من طرف ملك العمرى الأحد يوليو 25 2010, 02:05

    الف مبروك يا غريبة الناس على الاشراف ده اولا
    ثانيا شكرا على التوبيك المملوء بالفوايد للجسم
    و المغذى فى نفس الوقت
    غريبة الناس
    غريبة الناس
    لسه جديد
    لسه جديد


    ذكر
    عدد الرسائل : 86
    العمر : 33
    بلدك ايه ؟ : زى ما رجلى تودينى
    كلية ايه : ربنا يسهل
    هواياتك ايه ؟ : الشطرنج والنت
    تاريخ التسجيل : 05/07/2010

    جديد رد: للمصرين فقط (الجزء الثانى)

    مُساهمة من طرف غريبة الناس الخميس يوليو 29 2010, 06:40

    شكرا لمرورك يا ملك وبعدين دا اقل حاجه ههههههههههههه
    medo
    medo
    ابن المنتدى
    ابن المنتدى


    ذكر
    عدد الرسائل : 3708
    العمر : 36
    كلية ايه : DELTA ACADEMY
    تاريخ التسجيل : 07/07/2008

    جديد رد: للمصرين فقط (الجزء الثانى)

    مُساهمة من طرف medo الجمعة يوليو 30 2010, 22:29

    انا جعااااااااااااااااااااان
    هههههههههههههههههههه
    عاوزين ندوق بقا
    تسلم ايدك

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس نوفمبر 21 2024, 19:59