منتديات جامعتنا

وربنا منورين المنتدى يا شباب احلى جامعه فى الدنيا .. بقولكم ايه احنا عايزين نكبر المنتدى ده و يبقى من احسن المنتديات الجامعيه الى موجوده . و دا مش هيتم الا اذا كان فيه اعضاء فعاله كتير
فا لو ليكم مزاج تسجلو ماشى .. ولو مش عايزين بردو ماشى .. و لو مسجلين اصلا يبقى ادخلو باسمكم و الباسورد و لو مش عايزين بردو ماشى .. و لو زهقتو و عايزين تقفلو المنتدى ماشى . بس طبعا لو سجلتو هتبقى حاجه حلوه ليا و ليكم ان شاء الله . بحبكم على فكره

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات جامعتنا

وربنا منورين المنتدى يا شباب احلى جامعه فى الدنيا .. بقولكم ايه احنا عايزين نكبر المنتدى ده و يبقى من احسن المنتديات الجامعيه الى موجوده . و دا مش هيتم الا اذا كان فيه اعضاء فعاله كتير
فا لو ليكم مزاج تسجلو ماشى .. ولو مش عايزين بردو ماشى .. و لو مسجلين اصلا يبقى ادخلو باسمكم و الباسورد و لو مش عايزين بردو ماشى .. و لو زهقتو و عايزين تقفلو المنتدى ماشى . بس طبعا لو سجلتو هتبقى حاجه حلوه ليا و ليكم ان شاء الله . بحبكم على فكره

منتديات جامعتنا

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتديات جامعتنا

شباب جامعة المنصوره


2 مشترك

    طريقة عمل الكيك

    ملك العمرى
    ملك العمرى
    معانا من فتره
    معانا من فتره


    انثى
    عدد الرسائل : 542
    العمر : 29
    بلدك ايه ؟ : مصر_الدقهلية_دكرنس
    كلية ايه : لسه فى ثانوى
    هواياتك ايه ؟ : القراءة و الكمبيوتر و النت و الرسم
    تاريخ التسجيل : 26/03/2010

    جديد طريقة عمل الكيك

    مُساهمة من طرف ملك العمرى الخميس سبتمبر 23 2010, 22:53

    :: المقادير ::

    6 بيضات
    كوب سكر عادي
    ملعقتين شاي فانيليا
    كوب وربع دقيق
    ملعقتين بيكينج باودر

    للتزيين شوكولاتة كاكاو
    كريم شانتيه
    مربي
    جوز هند مبشور
    كوب عصير برتقال أو أي عصير آخر


    :: الطريقة ::

    يخلط البيض والسكر والفانيليا في المضرب الكهربائي
    تستمر في الخفق حتي يصبح الخليط مثل الكريمة(بعدها يوقف استعمال المضرب
    بعد ذلك ينخل الدقيق والبيكينج باودر ويضاف بالتدريج لخليط البيض والسكر
    ويتم التحريك بواسطة ملعقة خشبية
    ونحرك الخليط علي شكل رقم ثمانية باللغة الإنجليزية
    بعد أن يمتزج الخليط جيداً يدهن القالب بالزيت أو الزبدة مع الدقيق
    يوضع الخليط في القالب
    ثم يدخل الفرن الذي تم تجهيزه وتسخينه مسبقاً إلي درجة حرارة 180

    وعند وضع الكيكة يتم إشعال الفرن من الأسفل فقط حتي مرور عشرين دقيقة
    بدون فتح الفرن حتي مرور عشرين دقيقة أخري
    حتي يبدأ لون الكيكة في الاحمرار وتصبح أقرب إلي اللون الذهبي أو البني
    بعدها يمكنك اختبارها بواسطة السكين
    وتترك حتي تبرد
    يسقي كل جزء بواسطة العصير ثم توضع الكريمة المخفوقة
    و مربي الفراولة ويوضع الجزءان فوق بعضهما وتغطي من الخارج بكريم الشانتيه الأبيض

    الصور
    طريقة عمل الكيك 479696_3-7-2006_213928
    غريبة الناس
    غريبة الناس
    لسه جديد
    لسه جديد


    ذكر
    عدد الرسائل : 86
    العمر : 33
    بلدك ايه ؟ : زى ما رجلى تودينى
    كلية ايه : ربنا يسهل
    هواياتك ايه ؟ : الشطرنج والنت
    تاريخ التسجيل : 05/07/2010

    جديد رد: طريقة عمل الكيك

    مُساهمة من طرف غريبة الناس الجمعة أكتوبر 08 2010, 00:29

    ممكن ادوق بعد اذنك ههههههه
    ليا تعليق صغير بس
    بصى انتى ممكن بعد وضع الدقيق وضع عصير البرتقال وده الصح والحاجة التانية مينفعش انك تعرفى انها اكنملت النضج بالسكينة لان كدا هتاخد نسبة من الهوا وممكن العجينة طهبط بس ممكن تعرفى بعود كبريت مثلا او عصاية شيش طاوق
    تسلم ايدك
    تقبلى مرورى

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت نوفمبر 09 2024, 19:17